وفيه حاجة مهمة للكشرى وهى
الدقة وهى بتاخد وقت للتتبيلة وعشان كده نعملها اولا
ومقاديرها كالتالى:حوالى 4 فصوص ثوم مفرومة ناعم
1 ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2 ملعقه كبيرة خل
كوب ماء
الطريقه:نضيف الثوم والكمون معا والملح كمان
ونقلب ثم نضيف ملعقتى الخل
ونضيف الماء ونتاكد من الملح
ونعبيه في زجاجه مناسبه
كده خلصنا الدقه في ناس بتحب تخليها مشطشطة بانها تضيف فلفل حامى
انتظرونى لنكمل نبتدى بالكشري والبصل المحمرمكوناته:
مقدار بصلتين متوسطتين مقطعين شرايح واحنا بنسميه الورد
نضيف للبصل ملح "حوالى ملعقه كبيرة ممسوحه" ونقلبه جيدا
في الوقت الذي نضع فيه الزيت في الانيه ونضع عليه البصل
ونقلب
هنا قرب ياخد اللون الذهبي
خد اللون الذهبي
وكفاية كده ليتحرق
نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع الطبق"
الصلصة:المكونات
ملعقتين زيت
بصله متوسطة مفرومة
4 فصوص ثوم مفرومة
5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط "بتكون عندى مفرزنة"
2 ملعقه معجون طماطم
2 ملعقه كبيرة خل
ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبه
الطريقه
نضع الزيت في كسرولة او اناء عميق
ونضيف البصل حتى تذبل
ثم نضيف الثوم ونقلب
ثم نضيف الطماطم ومعجون الطماطم
ونتركها تغلي
ثم نضيف الخل والكمون
ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة
الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا:
المقادير نص كيلو رز وربع كيلو شعرية
اولا حمرى الشعيرية:
اسلقيها مع الرز في مرق دجاج
مقدار الماء او المرقة نفس مقدار الرز والشعرية
اسلقي العدس الاسود
تابعونى لنكمل معا
في الاخر
المكرونةبتكون منها نوعين اسباجتى ومقصوصة صغيرة وممكن اى شكل تحبيه كمان بس دى اصوله
ودلوقتى هنغرف الطبق
نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما نسميه
وهذا هو شكله النهائى
وبالهنا والعافية
اماالحمص هجيبه بعد الفاصل
سلام يارب يكون الكشرى عجبكوا
يلا قلي رايك ياانكل طارق
انا من وين ماودك وامرني على كيفك ملكة المشاعر رينـــــــــــــاد
@@@@@@@
طــــــــــــارق توان